Novak sprema tužbu protiv Australije tešku 3,8 miliona EUR

Sport Svijet

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković navodno planira da tuži Vladu Australije zbog lošeg tretmana koji je imao otkako je ušao u tu zemlju petog januara, odnosno pokušao isto.

 

Ovo tvrdi britanski tabloid “San” koji navodi da je Novak u stalnom kontaktu sa svojim advokatima u Australiji i da će od vlasti Australije tražiti odštetu od 3,8 miliona evra.

 

– Dobro je poznato da Novak i njegova porodica smatraju da je bio loše tretiran tokom karantina u hotelu u Melburnu. Njegova majka je otkrila kako je soba bila puna insekata. Držali su ga kao zatvorenika – navodno su reči izvora bliskog njegovom agentu Edoardu Artladiju, a koje prenosi “San.”

 

U sumu od 3,8 miliona navodno se nalazi i novčana nagrada koju bi Novak osvojio da je odbranio Australijan open, a nije mogao da se takmiči s obzirom na to da mu je ministar imigracija Aleks Hok ukinuo vizu i pored pobede Srbina na prvom saslušanju i puštanja iz pritvora.

 

Đoković je nekoliko dana boravio u hotelu užasa gde nije imao ni doručak, dok su i ostali uslovi bili nedostojni čoveka.

 

– Novak je odlučio da istera pravdu, da dokaže da nije ništa kriv. Uradio je sve po pravilima. Oni su ga zatvorili, ne daju mu čak ni doručak, ima ručak i večeru, za doručak nema ništa. Pričam vam šta mi je on rekao. I u zatvoru imaju tri obroka dnevno i da izađu napolje. Nema ni prozor normalan, da gleda na park, nego gleda u zid. To nisu humani uslovi – rekla je nedavno njegova majka Dijana, prilikom skupa podrške koje je Novak dobijao u Beogradu.

 

Jutros je Federalni sud Australije objavio saopštenje u kom obrazlaže odluku da potvrdi ukidanje vizu Đokoviću, nakon čega je deportovan.

 

Espresso

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *