Šojgu: Rusija je završila jačanje zapadnih granica

Svijet

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu je na sastanku Savjeta bezbjednosti izvijestio ruskog predsjednika Vladimira Putina da je Rusija zapravo konsolidovala jačanje svojih zapadnih pozicija.

 

Prema rečima Šojgua, Generalštab Oružanih snaga Rusije je skoro razvio plan za jačanje zapadnih granica zemlje, prenosi RIA Novosti.

 

Napominje se da je Generalštab razmatrao mjere Zapada za jačanje svojih snaga u blizini zapadnih granica Rusije, svakim danom dolazak sve više i više novih jedinica, a u pozadini činjenice da one apsolutno nisu u opasnosti.

 

“Ipak, čini nam se da, koristeći ovu situaciju, žele maksimalno zatvoriti naše pogranično područje s druge strane snagama, sredstvima i, naravno, to, čini se, konsolidovati na duže vrijeme”, rekao je Šojgu.

 

“Generalštab razvija i faktički je završio plan za jačanje naših zapadnih granica, uključujući, naravno, te nove, moderne komplekse, i premještanje vojnih jedinica tamo da zaštite naše zapadne granice”, rekao je Šojgu na sastanku Savjeta bezbjednosti.

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je Šojguu da pripremi poseban izvještaj o jačanju zapadnih granica zemlje u vezi sa djelovanjem NATO-a.

 

“Što se tiče jačanja zapadnih granica Ruske Federacije u vezi sa akcijama koje zemlje NATO-a preduzimaju u tom pravcu, kao odgovor na ono što rade, to zahtijeva posebno razmatranje. Molim vas da pripremite poseban izvještaj i izvijestite me o tome. Na osnovu rezultata iz njegove rasprave, donijećemo odgovarajuću odluku u bliskoj budućnosti“, prenosi TASS riječi ruskog lidera.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *