Iz kalašnjikova pucali na policiju: Filmska pljačka u Sarajevu

Hronika

Maskirani razbojnici naoružani automatskim puškama opljačkali su juče iza ponoći benzinsku pumpu “INA” u Sarajevu i ukrali veći iznos novca.

Razbojnici su iskoristili maglu u Sarajevu i nakon kraće potjere i razmjene vatre sa policijom uspjeli su pobjeći. Sarajevska policija i dalje traga za dvojicom razbojnika.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo juče je saopšteno da je razbojništvo operativnoj službi u policiji prijavljeno oko 2.20 ujutro.

“Maskirane osobe su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja ukrale za sada neutvrđenu sumu novca, kao i automobil “golf 5” kojim su pobjegli u nepoznatom pravcu”, naveli su iz sarajevske policije.

Izvor “EuroBlica” iz istrage ispričao je juče da su nakon dojave o oružanoj pljački benzinske pumpe obaviještene sve dežurne policijske patrole koje su bile u blizini sarajevskog naselja Stup, gdje se dogodila pljačka.

“Jedna od patrola primjetila je sumnjivo vozilo, a kada su ga pokušali zaustaviti, usledila je prava potera tokom koje su razbojnici iz “golfa” ispalili nekoliko hitaca prema policijskoj patroli”, ispričao je izvor iz istrage.

U razmjeni vatre na sreću nije bilo povrijeđenih, a razbojnici su zahvaljujući gustoj magli uspjeli pobjeći.

Istragom je utvrđeno da su oružanu pljačku izvršila dvojica razbojnika koji su bili maskirani fantomkama i sa kapuljačama preko glave.

“Bukvalno su “izronili” iz mraka i guste magle i utrčali u objekat benzinske pumpe. Prvo su razoružali radnika obezbjeđenja, a zatim zaprijetili radnicima pumpe”, ispričao je izvor iz istrage.

Dodaje kako je jedan od razbojnika galamio na radnike: “Daj još para” i “Pucaj mu u noge” dok je drugi razbojnik za to vrijeme, grabio novac iz kase.

Policija je juče ujutro pronašla napušten ukradeni “golf 5” sa vidnim oštećenjima, ali ne i razbojnike. Na mjestu pronalaska automobila obavljen je uviđaj, a pronađeni tragovi biće predmet vještačenja.

Pljačka trajala dve minute

Tokom uviđaja utvrđeno je da su dvojica razbojnika oružanu pljačku bezinske pumpe obavila za manje od dva minuta.

“Sve se odvijalo munjevitom brzinom. U jednom trenutku se prvo čula galama, zatim se vide maskirane osobe kako utrčavaju u objekat pumpe, napadaju obezbjeđenje, pljačkaju novac i bježe u autu, koji je vlasništvo jednog od radnika”, naveo je izvor iz istrage.

Istragom oružane pljačke rukovodi kantonalno tužilaštvo.

Fokus.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *