Radojičić osnovao politički pokret “Svojim putem”

Politika

U Banjaluci je osnovana nova politička partija Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić. osnovni cilj pokreta je, kako ističe njegov ideolog Igor Radojičić, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.

 

– Bićemo tu da ponudimo alternativu i postojećoj vlasti, ali i postojećoj opoziciji koja neuspješno pokušava da postane pozicija već 20 godina. Uostalom, na vlasti su u nekoliko najvećih gradova, kao što su Bijeljina i Banjaluka, pa ne možemo kazati ni da su potpuna opozicija. Pokret ima namjeru da bude stručan, argumentovan, da ne učestvuje u dnevnim igricama i šou programu kakav se danas vodi na našoj političkoj sceni, već da prije svega svojim kvalitetom i stručnošću ponudi alternativu građanima, kaže Radojičić.

 

Osnivački odbor pokreta čini 17 članova, čiji posao će biti formiranje pokreta širom Republike Srpske, od Trebinja do Prijedora.

 

Što se tiče izlaska na lokalne izbore, Radojičić je rekao da je nepoznanica kako će se odvijati ti izbori.

 

– Ako je po Izbornom zakonu BiH, koji je jedino važeći u ovom trenutku, izborne radnje počinju već 5. maja i mi se pripremamo po tim pravilima, da već nakon 5.maja prikupljamo potpise u opštinama u kojima ćemo učestvovati na izborima, kazao je Radojičić.

 

U međuvremenu je, kaže on, donesen Izborni zakon Republike Srpske, koji još nije stupio na snagu.

 

– Ako stupi na snagu definitivno ćemo u Republici Srpskoj imati jedan ozbiljan politički i pravni problem i pitanje je šta se primjenjuje od tih akata, kazao je Radojičić u izjavi BN TV.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *