Bokserski spektakl: U Pinkiju za slavu i večnost “Beogradskog pobednika”

Sport

„Beogradski pobednik“, međunarodni boks turnir duge tradicije, od 25. do 28. aprila održaće se po 56. put, sada pod nazivom Memorijal „Branko Pešić“. Sve je spremno za spektakl u hali Pinki u Zemunu koji će okupiti više od 180 uspešnih boksera iz 20 zemalja.

Sandro Poletan, aktuelni Å¡ampion Zlatne rukavice

U ringu Pinkija biće predstavnici Brazila, Indije, Škotske, Alžira, Moldavije, Makedonije, Poljske, Češke, Slovačke, Nemačke, Francuske, Belgije, Grčke, Izraela, Koreje… Dolazak reprezentacija rezervisan je za 24. april, borbe počinju dan kasnije, a veliko finale je 28. aprila od 19 časova. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je Grad Beograd.

Turnir je svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji i u poslednjih 10 godina Svetska (AIBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavala ga je za najbolje organizovan turnir.

– Beogradski pobednik od ove godine nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavaocu boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji, Branku Pešiću – istakao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, i najavio spektakl u zemunskoj hali, hramu borilačkih sportova.

Nenad Borovčanin

Naši bokserski reprezentativci spremni su za izazove koje će im priprediti »Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik«, što su i istakli na promo treningu koji je održan u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu. Među najvećim zvezdama je svakako Sandro Poletan, aktuelni šampion Zlatne rukavice, koju je osvojio u beogradskoj Štark Areni novembra 2017.

– Očekujemo odlične borbe i daćemo sve od sebe ne samo da izađemo kao pobednici, već i da svim ljubiteljima ove plemenite veštine priuštimo borbe koje će dugo dugo pamtiti, jedan pravi praznik boksa. Svi smo vredno radili, spremni smo i jedva čekamo da krenu prve borbe – rekao je Poletan.

Na turniru mogu nastupati takmičari u uzrastu elita u svim težinskim kategorijama, a po prvi put i žene u svim težinskim kategorijama. Posebna atrakcija biće ženski boks koji se nakon pola veka vraća na scenu kada je u pitanju međunarodni turnir „Beogradski pobednik“. Veliku pažnju izaziva i sa nestrpljenjem se čeka izlazak u rign višestruke šampionke Srbije Nine Radovanović, 17. na svetskoj rang listi i vlasnice četiri šampionska pojasa, koja će se takmičiti u bantam kategoriji.

Najpoznatiji osvajači takmičenja „Beogradski pobednik“ su: Svetomir Belić, Zvonko Vujinin, Tadija Kačar, Aziz Salihu, Sreten Mirković, Plamen Jankov, Dragomir Vujković, Ante Josipović, Ivan Ribać.

Bokserski savez Srbije/Istinito

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *