Banjaluka: Ponovljen tender za vrtić na Starčevici

Društvo

U nastojanju da se smanje liste čekanja i da što veći broj djece dobije priliku za adekvatno predškolsko obrazovanje, gradske vlasti ponovile su tender za rekonstrukciju još jednog poslovnog prostora za potrebe novog vrtića.

Riječ je o poslovnom prostoru u vlasništvu grada u naselju Starčevica, u Ulici Prve krajiške brigade narodne odbrane broj 1, koji je donedavno koristila Gradska razvojna agencija.

Kako su naveli iz resornog Odjeljenja za komunalne poslove, rekonstrukcija ovog prostora na Starčevici već je trebalo da počne, ali je prolongirana zbog neuspješnog tendera za izbor firme koja bi bila zadužena za taj posao.

-Tender je poništen iz formalnih razloga, jer je uočena greška u prijavi ponuđača. Juče smo ponovili postupak i očekujemo da do kraja godine uspješno i okončamo realizaciju ovog projekta – rekli su u resornom odjeljenju.

Procijenjena vrijednost radova je oko 160.000 KM, a prema planu novi prostor biće prilagođen potrebama boravka oko 60 mališana.

Nedavno su otvorena dva nova vrtića u Obilićevu i Rosuljama. I ovdje je riječ o gradskim poslovnim prostorima, koji su preuređeni za smještaj mališana.

Takođe, u toku su radovi na proširenju vrtića „Bubamara“ u Obilićevu, što će otvoriti prostor za prijem još 25 mališana u ovoj predškolskoj ustanovi. Ovo je donacija „Delta holdinga“, vrijedna 33.000 evra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *