Radojičić učestvovao u akciji uređenja dvorišta “Roditeljske kuće”

Kandidati

Članovi Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka organizovali su u četvrtak sadnju ukrasnog bilja u dvorištu “Roditeljske kuće” za djecu oboljelu od malignih bolesti u banjalučkom naselju Paprikovac, koja bi trebala da počne sa radom u septembru.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i kandidat za gradonačelnika, Igor Radojičić, rekao je da su članovi Gradskog odbora odlučili da oplemene dvorište “Roditeljske kuće” uređenjem i pošumljavanjem.

“To je i simbolična poruka našeg programa u Banjaluci – da Banjaluka bude ugodno mjeto za život i grad zelenila”, rekao je Radojičić novinarima.

On je istakao da je važan element programa razvoja i život grada na rijekama, te nove zelene površine i parkovi, prostori za djecu i omladinu, kao što su igrališta, sportske dvorane i vrtići.

Radojičić je naveo da je “Roditeljska kuća” rezultat inicijative predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i sredstava prikupljenih donacijama građana, ali i brojinih drugih donatora.

Predstavnik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Dijana Berić izrazila je zahvalnost članovima banjalučkog SNSD-a na humanom gestu, podsjetivši da je “Roditeljska kuća” otvorena u junu.

“U toku je izrada i nabavka namještaja i inventara za kuću, te je planirano da ona počne sa radom početkom septembra”, rekla je Berićeva.

Ona je dodala da je sredstva za namiještanje donirao kabinet predsjednika Republike Srpske, te istakla da je kuća sagrađena zahvaljujući humanoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *