Radojičić s ambasadorkom Rusten: Besplatni poslovni prostori za “start ap” firme

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, razgovarao je juče u Gradskoj upravi sa novoimenovanom ambasadorkom Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten.

Gradonačelnik Radojičić je obavijestio ambasadorku da će gradske vlasti u narednom periodu, sa ciljem jačanja projekata samozapošljavanja, inicirati besplatnu dodjelu slobodnih poslovnih prostora u vlasništvu Grada za „start ap“ firme, prvenstveno iz IT sektora.

Gradonačelnik je naglasio da će ovaj projekt biti pokrenut nakon što gradske vlasti okončaju već započeti posao na izradi registru poslovnih prostora u vlasništvu Grada.

On se, tim povodom, zahvalio ambasadorki na ranije pruženoj finansijskoj podršci za uspostavljanje Inovacionog centra u Banjaluci.

Gradonačelnik je pozvao Kraljevinu Norvešku da se aktivno uključi u planirane projekte ovog tipa, navodeći da je, uporedo s tim, jedan od ključnih prioriteta gradske vlasti i reindustrijalizacija Banjaluke.

Radojičić je naglasio da će Grad, sa tim ciljem, pored postojeće Poslovne zone Ramići, raditi na uspostavljanju još nekoliko industrijskih zona, pružajući, u isto vrijeme, razne pogodnosti za investitore.

Govoreći o trenutnim prioritetima, gradonačelnik je naveo da za sedam dana ističe javni poziv za izbor strateškog partnera za gradsku „Toplanu“, što podrazumejva formiranje zajedničkog preduzeća koje bi, umjesto mazuta, za grijanje Grada koristilo bio masu, odnosno drvnu sječku.

– Nadam se da će Grad, po zaključenju javnog poziva, dobiti adekvatanog partnera sa kojim bi ušao u projekat koji bi trajno riješio problem daljinskog grijanja u Banjaluci – zaključio je gradonačelnik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *