Vukanović saslušan u Tužilaštvu: Država je u raljama mafije!

Aktuelno

Predsjednik Pokreta “Za pravdu i red” Nebojša Vukanović saslušan je danas u Posebnom odjeljenju za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika kriminala Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci u okviru istrage koja se vodi po prijavi Gorana Suvare za “zločinačko udruženje za rušenje ustavnog poretka i legalno izabrane vlasti u Republici Srpskoj”, a zbog nelegalnog prisluškivanja banjalučkog tajkuna Mileta Radišića.

Vukanović je novinarima u Banjaluci rekao da se protiv njega i tzv. “organizovane grupe” vodi istraga zbog navodno počinjenih više teških krivičnih djela i da je, između ostalog, osumnjičen se za otmicu, ucjenu, te podrivanje i napad na ustavno uređenje Republike Srpske

– Specijalno tužilaštvo Republike Srpske me tereti da sam oteo i drogirao Mileta Radišića, te ga tako primorao da mi kaže kako je Milorad Dodik napravio zgradu Grand trade. Optužen sam za rušenje ustavnog poretka Republike Srpske i na teret mi je stavljeno još teset teških krivičnih djela, rekao je Vukanović nakon saslušanja.

Vukanović tvrdi da je ova istraga “najbolji dokaz da je tužilaštvo u raljama mafije”.

– U slučaju da Tužilaštvo ima dokaz za bilo koje navodno počinjeno krivično djelo, odležaću najveću moguću kaznu, našalio se Vukanović.

Goran Suvara podnio je u novembru 2015. godine, tada Specijalnom tužilaštvu RS, prijavu protiv tadašnjeg predsjednika SDS Mladena Bosića, ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, načelnika Opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića, Bosićevog savjetnika Nebojše Vukanovića i još nekoliko lica zbog više krivičnih djela.

U prijavi je navedeno da su Bosić, Mektić, Gašanović, Vukanović i više nepoznatih lica od aprila do septembra formirali “zločinačko udruženje za rušenje ustavnog poretka i legalno izabrane vlasti u Republici Srpskoj”.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *