U Nadzornom odboru “Autoputeva RS” podobni i ljudi sa optužnicama

Aktuelno

Vlada Republike Srpske „počistila“ je iz Nadzornog odbora „Autoputeva Republike Srpske“ članove DNS-a koji podržavaju Marka Pavića i umjesto njih, između ostalih, imenovala Mladena Dragosava iz Socijalističke partije optuženog za zloupotrebu položaja u srbačkom „Vodovodu“, saznaje portal Capital.

Vlada RS je donijela Rješenje o razrješenju članova NO „Autoputeva RS“ Tomislava Prpoša, Dijane Stojić i Dobrile Bogojević, a koje je stupilo na snagu prije tri dana.

Vlada je istovremeno imenovala i nove v.d. članova Nadzornog odbora „Autoputeva“ na period od 60 dana. Ponovo je imenovan Tomislav Prpoš, koji se u međuvremenu priklonio grupi DNS-a koju predvodi Nedeljko Čubrilović.

Bogojevićeva koja je takođe bila kadar DNS-a u NO nije ponovo imenovana, kao ni Stojićeva. Umjesto njih Vlada je u NO imenovala Mladena Dragosava (SP) i Mladena Brankovića (SNSD). Dragosav je odbornik SP-a u Skupštini opštine Srbac, a osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su, navodeći inicijale, da ga terete za zloupotrebu službenog položaja.

„M. D. sumnjičimo da je račune za gorivo vrijedne 13.400 KM dostavljao preduzeću, a gorivo je sipao u sopstveno vozilo. Za ovaj utrošak M. D. nije popunjavao ni dostavljao putne naloge. Protiv njega podnijeli smo izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci“, naveli su u PU Gradiška, prenijeli su ranije mediji.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka su za CAPITAL rekli da je donesena naredba o obustavi istrage protiv Dragosav Mladena, zbog produženog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, jer djelo koje ulazi u konstrukciju produženog krivičnog djela nije krivično djelo, dok za drugo krivično djelo nema dokaza da ga je osumnjičeni počinio.

„Na donesenu tužilačku odluku, putem punomoćnika, je oštećeni „Vodovod“ Srbac uložio pritužbu kancelariji tužioca, o kojoj će biti razmatrano u narednom periodu“, rekli su u tom tužilaštvu.

Dragosav je tako još uvijek osumnjičen, do konačne odluke tužioca, ali to nije bila smetnja da bude imenovan u Nadzorni odbor „Autoputeva“.

O lošem stanju u srbačkom “Vodovodu” pisano je i lani kada su gubici tog preduzeća bili oko 206.000 KM, a obaveze nagomilane na oko 1,9 miliona KM. Dragosav je krajem 2016. podnio ostavku na mjesto direktora zbog obaveza u Skupštini opštine Srbac.

Kao treći v.d. člana NO „Autoputeva“ imenovan je Mladen Branković, koji je bio savjetnik i šef kabineta Igora Radojičića dok je bio predsjednik Narodne skupštine RS, a zatim je bio pomoćnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS.

Konstitutivna sjednica novog Nadzornog odbora „Autoputeva“ trebala bi da bude iduće sedmice.

Capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *