Treći pješadijski puk OS BiH učestvuje u manifestaciji obilježavanja Dana RS

Aktuelno

Treći pješadijski Republika Srpska puk Oružanih snaga Bosne i Hercegovine postrojen je danas u Banjaluci na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, gdje je učestvovao u manifestacijama u okviru obilježavanja Dana RS.

Postrojeno je 40 pripadnika ovog puka, kao i Vojni orkestar Oružanih snaga BiH, na mjestu na kojem su zvaničnici Republike Srpske položili vijence palim borcima RS.

Pripadnici Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH bili su postrojeni samo tokom dolaska Ivanića.

Vijence na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske položili su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i brojne delegacije institucija Republike Srpske.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, koji je takođe položio vijenac i odao počast poginulim pripadnicima VRS, rekao je da ne vidi zašto bi bilo problema zbog toga što je u Banjaluci danas bila postrojena počasna jednica OS BiH.

Crnadak je rekao da pukovi OS BiH, a u ovom slučaju Treći pješadijski puk, baštine tradicije prethodnih vojski.

-Bez njihovog prisustva nije potpuno odavanje počasti stradalim, rekao je Crnadak.

Danas proba svečanog defilea

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da će više od 1.000 policajaca biti uključeno u obezbjeđenje sutrašnjeg svečanog defilea i učesnika manifestacije, kao i svih građana koji dođu na proslavu Dana RS.

-To je dovoljan broj policajaca da sve prođe bezbjedno. Pozivam sve građane Republike Srpske da dođu u Banjaluku i da zajedno u miru i dostojanstveno proslavimo ovaj veliki praznik, rekao je Lukač.

On je naveo da će danas u Banjaluci biti održana generalna proba svečanog defilea.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *