DNS prekinuo odnose sa vladajućom koalicijom

Aktuelno

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza, na sjednici održanoj danas, donijelo je Odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u okviru Sporazuma o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

 

“Sporazumom smo se obavezali da ćemo provoditi politiku u interesu građana i Republike Srpske, fokusirajući svoje djelovanje na poboljšanje ekonomsko-socijalnog stanja u Republici Srpskoj. Razočarani odnosom prema Demokratskom narodnom savezu, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova Demokratskog narodnog saveza, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu, odlučili smo se na ovaj korak”, saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva DNS.

 

Poslednja dešavanja u vezi smjena DNS-ovih kadrova, za koje ova stranka tvrdi da su izuzetno korektno radili svoj posao, još jedan je dokaz odnosa prema DNS-u, a ono što ih najviše vrijeđa je činjenica da dolazi od članova Koalicije.

 

https://www.istinito.com/aktuelno/45739-novi-direktori-postavljeni-po-rodbinskoj-liniji/

 

“DNS je dokazao da je svih ovih godina najpouzdaniji partner Koalicije. Do daljnjeg nas više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru Koalicije. Svoje Odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana”, saopšteno je iz ove stranke.

 

DNS je najavio i da će predsjednik stranke Marko Pavić preuzeti aktivnosti na organizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, u cilju razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi Demokratskog narodnog saveza donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju.

 

 

Prije održavanja sjednice Predsjedništva, održana je sjednica Kolegijuma DNS-a.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *