BIJELJINSKI POLITIČKI KOKTEL
Višković potvrdio da SNSD pregovara sa Mićićem (SDS) i Markovićem (PDP)!?

Aktuelno

Nakon sjednice Gradskog odbora SNSD Bijeljina, kojoj su prisutvovali i visoki funkcioneri te stranke Zoran Tegeltija i Radovan Višković, potvrđeno je da su vođeni razgovori sa potpredsjednikom SDS i gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem o mogućem zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

 

– Razgovaralo se sa Mićićem, ne mogu o detaljima, rekao je Višković stranačkim kolegama u Bijeljini, prenosi BN pozivajući se na izvore u SNSD.

 

– Ukoliko Mićić bude kandidat moraćete to prihvatiti, rekao je Višković, navodeći da još uvijek nije ništa konačno i da će razgovora sa Mićićem biti još.

 

Višković je rekao i da će nastaviti razgovore sa predsjednikom bijeljinskog PDP-a Slavišom Markovićem, obećavši da će “konačna odluka biti postignuta u Bijeljini, u prosotrijama SNSD-a”.

 

Zanimljivo je da Zoran Tegeltija nije ništa govorio u vezi moguće saradnje SNSD sa SDS-om u Bijeljini.

 

– Vjerovatno je on bio podrška Viškoviću, koji je nadležni potpredsjednik SNSD-a zadužen i za Bijeljinu, navodi naš izvor.

 

Podsjetimo da je nedavno u Laktašima održan sastanak Milorada Dodika i Mića Mićića, kome je prisustvovao, kako je naknadno rekao Mićić, i Radovan Višković.

 

Nezvanični izvori tvrdili su da je sastanak Mićića i Dodika održan i nedavno, ali su to obojica demantovali.

 

Dodik je potvrdio da se vode razgovori sa Mićićem o mogućem zajedničkom nastupu SNSD i SDS u Bijeljini.

 

U lokalnom SNSD-u se protive tome, kao i u vrhu SDS-a, odakle poručuju da sa “rušiteljima” Republike Srpske i SDS-a nema saradnje ni kompromisa.

 

Iako još uvijek nije počeo proces kandidovanja za lokalne izbore, koji će se održati u oktobru ove godine, Gradski odbor SDS Bijeljina je to već učinio i Mićića ponovo kandidovao za gradonačelnika Bijeljine, kome se. kako tvrde nezvanični izvori, očito žuri da obezbijedi podršku sa ili bez SDS-a.

 

rtvbn.com/Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *