ČEGA SE PREPAO LONDONSKI ĐAK
Đokić u panici uklanja dokaze o nezakonitim aktima

Aktuelno Politika

Ministar rudarstva i energetike Republike Srpske Petar Đokić naredio je uklanjanje svih dokumenata koji ga mogu povezati sa nelegalno potpisanim ugovorima za koncesije, saznajemo iz izvora bliskih ovom ministarstvu.

 

Mobilizacija i veliko čišćenje započeli su još otkako je član predsjedništva BiH iz RS Milorad Dodik najavio sankcionisanje Đokića zbog izmišljene diplome, a kulminacija je uslijedila nakon serije razgovora koje je Đokić obavio, ili pokušao da obavi sa koalicionim partnerima.

 

Naime, Đokić je tražio da se sa „otcijepljenim“ socijalistima koje predvode Maksim Skoko i Goran Selak ne ulazi ni u kakve dogovore, a odgovori koje je dobio natjerali su ga u „pun gas“ kada je u pitanju čišćenje potencijalnih neugodnih materijala u ministarstvu.

 

Kako ističu naši izvori, Đokić je od predsjednika DEMOS-a tražio da bude protiv sporazuma sa četvoro poslanika koji su tražili njegovu smjenu i koji su u procesu osnivanja novog političkog subjekta, a od premijera Radovana Viškovića je tražio da krnjoj SP ostane netaknut trenutni udio u vlasti. Odgovor koji je dobio od Viškovića, Čubrilovića, kao i Dragana Čavića, kojem se takođe obratio, očigledno su ga natjerali da ubrza pripreme za napuštanje kabineta ministra i uklanjanje svih potencijalnih „opasnosti“ koje se nalaze u aktima ministarstva.

 

Navodno je pokušao da razgovara i sa svim ostalim koalicionim partnerima, ali je dobio samo ignorisanje, s obzirom da su protiv njega već najavljene sankcije zbog izmišljene diplome Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *