NOVA KUPOVINA PAPAKA
Đokić pod lupom bezbjednjaka zbog kupovine narodnih poslanika!?

Aktuelno

Ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić i nekoliko njegovih saradnika pod lupom su Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kao i Obavještajno – bezbjednosne agencije BiH (OBA/OSA), saznajemo iz izvora bliskih bezbjednosnim strukturama.

 

Razlog zbog kojeg su se pod lupom bezbjednjaka našli Petar Đokić i nekoliko njegovih saradnika jeste nuđenje većih količina novca poslanicima iz opozicionih, ali i redova vladajućih partija u parlamentu Srpske, a sve kako bi formirao klub poslanika u NSRS.

 

Informacija da Đokić, zajedno sa nekoliko direktora lokalnih i republičkih ustanova, nudi novac narodnim poslanicima, već duže vrijeme je svojevrsna javna tajna.

 

Đokić je do sada uspio da “pazari” Ristu Marića, koji se “pokajao” i vratio pod njegovu kontrolu, ali mu nedostaje još jedan narodni poslanik da bi formirao poslanički klub.

 

Kako tvrde naši izvori bliski Socijalističkoj partiji, Đokić je već nudio novac nekim narodnim poslanicima, a jedan od njih ga je navodno prijavio istražnim organima.

 

Upućeni ističu da u redovima opozicije ima raspoloženih da pređu u vladajući blok, ali ne i kod Petra Đokića, čija sudbina je krajnje neizvjesna zbog najava da će ubrzo biti smijenjen sa mjesta ministra energetike i rudarstva, kao i zbog činjenice da Republičko javno tužilaštvo privodi kraju istragu u vezi sa poslovanjem RiTE Stanari.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *