Mićić neće na sjednicu Predsjedništva SDS na kojoj se odlučuje o njegovoj sudbini

Politika

Potpredsjednik SDS Mićo Mićić neće prisustvovati današnjoj sjednici Predsjedništva stranke u Istočnom Sarajevu, na kojoj se očekuje raspuštanje Gradskog odbora SDS Bijeljina zbog koalicionog sporazuma sa SNSD.

 

Mediji prenose da Mićić na sjednicu Predsjedništva SDS šalje Milorada Sofrenića, jednog od svojih najodanijih saradnika u Bijeljini i da na taj način namjerava da demantuje glasine da će Sofrenić biti povjerenik za Bijeljinu u slučaju raspuštanja Gradskog odbora.

 

Prema statutu SDS, gradski odbor može da bude raspušten odlukom Predsjedništva stranke, a to može da učini i predsjednik SDS Mirko Šarović.

 

Dok Predsjedništvo SDS bude raspravljalo o njegovoj smjeni, Mićić će sa v.d. predsjednika DNS Nenadom Nešićem u Bijeljini potpisati koalicioni sporazum, kojim mu DNS daje podršku na izborima za gradonačelnika.

 

Mićić je sinoć održao sjednicu Gradskog odbora SDS Bijeljina na kome je, kako je saopšteno, dobio podršku da bude kandidat za gradonačelnika, ali i da pravi vlast sa SNSD-om.

 

– Ukoliko Predsjedništvo i Glavni odbor SDS donesu odluke o eventualnom isključenju nekog od naših članova, Gradski odbor SDS Bijeljina će stati u zaštitu tih članova i tražiće vanrednu sjednicu Glavnog odbora i Skupštine SDS RS, navedeno je u zaključku Gradskog odbora SDS Bijeljine.

 

Takođe se navodi, da će bez obzira na odluke koje donesu organi SDS, Gradski odbor SDS Bijeljina stajati iza odluka, među kojima je i saradnja sa Dodikom, kao i kandidatura Mića Mićića za gradonačelnika na lokalnim izborima 2020. godine.

 

Predsjedništvo SDS je prošle sedmice odbilo ovaj sporazum i ostavilo Mićiću prostor da promijeni mišljenje i poništi Sporazum o koaliciji sa SNSD-om.

 

Mićić je uprkos odluci Predsjedništva SDS nastavio da opravdava svoj potez interesima Bijeljine i Semberije za realizaciju infrastrukturnih projekata, što se u javnosti tumači kao izdaja SDS-a čiji je visoki funkcioner godinama.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *