Dodik o skandalu u Donjoj Gradini: Nisam očekivao ni da ona mene pozdravi!

Aktuelno

Komentarišući zašto se odbio rukovati sa američkom ambasadorkom Morin Kormak u Donjoj Gradini, na obilježavanju 72. godišnjice proboja logoraša u Jasenovcu, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je to “lični odnos”.

-Ja nisam očekivao da bi se ona sa mnom rukovala, pa ja nisam bio spreman da to učinim. U svakom slučaju, ne vjerujem da je to nešto posebno važno. Nismo imali nikakvu komunikaciju u prošlosti, mislim da je ona glavni krivac za lažno i stereotipno predstavljanje situacije ovdje i optužujući RS u kontinuitetu, kazao je Dodik

Predsjednik RS je naglasio da nema namjeru da se bilo kome dodvorava, dodajući da “ako je ona mislila ranije da je to tako kako je mislila, to je njen izbor”.

-Ja nisam smatrao da je njen boravak kao ambasadorke u Gradini odnos prema SAD-u i to nam je važno. Ona nema nikakve veze sa tom velikom zemljom koju ja uvažavam, ali ima sa tim personama koje pokušavaju da se stave iznad. Nisam očekivao ni da ona mene pozdravi, pa nisam smatrao da ja nju treba da pozdravim, kazao je Dodik u izjavi za N1.

N1/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *