STIGLA RUSKA VAKCINA
Samo dvije hiljade doza “Sputnjik V” za Republiku Srpsku!?

Aktuelno Društvo

Prve doze ruske vakcine “Sputnjik V” protiv virusa korona za Republiku Srpsku stigle su na sarajevski aerodrom i u toku je procedura carinjenja 

 

U pitanju je mala količina vakcina, 2000 doza, što je dovoljno za imunizaciju 1.000 osoba, potvrdio je ministar zdravlja RS Alen Šeranić.

 

– Stigao je prvi kontingent ruske vakcine za potrebe Republike Srpske, radi se o količini koja je dovoljna za vakcinaciju 1.000 osoba, dakle stiglo je 2.000 vakcina pošto su u pitanju dvodozne vakcine, rekao je Šeranić na današnjoj konferenciji za novinare.

 

On je rekao da će vakcina biti dostavljena Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH radi procedure njenog odobravanja za tržište BiH.

 

Druga, veća količina vakcine, koju je Republika Srpska kupila od Rusije, očekuje se da dođe u drugoj polovini februara.

 

Prve vakcine su stigle avionom, dok će preostale biti dopremljene kamionima sa specijalnim hladnjačama i sistemima obezbjeđenja.

 

Zanimljivo je da je dolazak ruske vakcine prvi za ATV potvrdio Duško Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi.

 

Ministar Šeranić na pres konferenciji nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, nije govorio na koji način je nabavljena ova prva, mala količina vakcina.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *