Begić pozvao MUP da reaguje na Antonićeve uvrede

Društvo

Odbornik PDP u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić javno je pozvao MUP RS da reaguje i slobode liši poslanika SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Momčila Antonića.

 

– Javno pozivam MUP da preduzme mjere i radnje i u skladu sa Krivičnim zakonom Republike Srpske slobode liši Momčila Antonića zbog krivičnog djela iz člana 359. Krivičnog zakonika Republike Srpske (Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje), kaže Begić.

 

Begić dodaje da ukoliko to ne urade MUP i Tužilaštvo će biti primoran upotrijebiti sve pravne mehanizme koji su mu na raspolaganju kako bi zaštitio svoj život, ali i poštovanje Ustava Republike Srpske, zakona i međunarodnog prava.

 

Najmlađi poslanik u Narodnoj skupštini RS, Momčilo Antonić (SNSD) na svom Fejsbuk profilu izvrijeđao je najmlađeg odbornika u Skupštini Banjaluke Ivana Begića (PDP), riječima koje su šokirale javnost.

 

– Ne znam je li me ovaj Begić mrzi zato što je Draškov kmet, to jest irvas, što je niži od mene 50 centimetara, zbog auta, ili samo zato što je ustaša, napisao je Antonić.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *