NA JAHORINI SE SPREMAO OBRAČUN
Supruga vođe kavačkog klana i ostali mafijaši biće protjerani iz BiH

Aktuelno Hronika

U policijskoj akciji koja je sinoć izvedena na Jahorini, uhapšeni su pripadnici i “škaljarskog” i “kavačkog” klana. Kako prenosi Nova.rs, policija sumnja da se pripremao novi obračun između pripadnika ove dvije grupe, kao i da je centralna figura mogućeg sukoba bila Tamara Zvicer, supruga vođe “kavačkog” klana Radoja Zvicera, koja je s djecom boravila na Jahorini.

 

Na Jahorini su uhapšena trojica “škaljaraca” i nekoliko pripadnika suparničkog “kavačkog” klana za koje se preptostavlja da su bili obezbjeđenje Tamari Zvicer i njenoj djeci.

 

MUP Republike Srpske spriječio obračun koji je mogao da se dogodi između dva crnogorska klana i uhapsio Tamaru Zvicer.

 

“Činjenica da je na zimovanju već nedjelju dana boravila Tamara Zvicer sa djecom, kao i da su primijećeni pripadnici suparničkog klana s kojim su u sukobu, policija nije gubila vrijeme, već ih je sve privela, a u narednim satima vjerovatno je da će svi biti protjerani iz zemlje”.

 

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, postala je poznata kad je u poslednjem momentu spasla život svom mužu prilikom atentata na njega u Ukrajini.

 

Detalje ovog napada objavio je ukrajinski portal “Detektiv-info”. Na video snimku vidi se ženska ruka kako puca iz pištolja na napadače koji su pokušali da ubiju njenog supruga.

 

Inače, Tamara Zvicer je crnogorskoj policiji poznata odavno. I nju su 2016. pokušali da ubiju, a za to je bio osumnjičen Jovan Vukotić, visokorangirani pripadnik škaljarskog klana.

 

Crnogorski državljani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća uhapšeni su juče na Palama. Sagovornik iz bezbjednosnog sektora Republike Srpske kazao je da ih je tamošnja policija zaustavila na putu ka Jahorini, a potom i uhapsila.

 

I dok mediji u regionu prenose da je Kršić član škaljarskog kriminalnog klana, iz crnogorskih bezbjednosnih struktura ističu da je taj uhapšeni tjelohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

 

“Pripadnici Podrućne jedinice (PU) Istočno Sarajevo juče oko 15.50 časova, na području Jahornine lišili su slobode lica inicijala M.K. B.S i F.R, državljane Crne Gore. Navedena lica lišena su slobode zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokolcu, a uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, izvršeni su pretresi navedenih lica i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni. U toku je kriminalistička obrada lica”, kazala je za Televiziju Vijesti, Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *