VAKCINE ILI OSTAVKE
Sarajlije traže odlazak nesposobne vlasti

Aktuelno

Građani Sarajeva pozvali su danas predstavnike vlasti da podnesu ostavke jer još nisu uspjeli da nabave vakcine protiv korona virusa.

 

Demonstranti su nosili transparente na kojima piše “Maknite Fadila iz kuhinja”, “Gotovo je”, “Poslanici, smijenite Vladu FBiH”, “Dosta igranja našim životima”, prenosi portal Klix.ba.

 

Protestna kolona automobila je sa Željezničke stanice stigla jeispred Zemaljskog muzeja, odakle su zajedno sa građanima koji su stigli pješke, otišli do državnog parlamenta.

 

Neformalna grupa studenata psihologije, kolega stradalih studentica Edite Malkoč i Selme Agić, iznijela je tri zahtjeva na današnjim protestima.

– Tri zahtjeva koja smo iznijeli jesu borba protiv neznanja, tj. da se na odgovorne pozicije biraju sposobni a ne podobni ljudi, zahtijevamo transparentan sudski postupak protiv Sanjina Sefića od hapšenja do trenutka izricanja presude, nadalje zahtijevamo sprovođenje posebne, nezavisne istrage, kako bi se utvrdila istinitost informacija od komesara Ćosića te Kantonalnog tuzilaštva s ciljem utvrđivanja odgovornih za propuste u sigurnosnom sistemu, navela je Lamija Spahić ispred grupe koja je organizirala proteste.

 

Na današnjim protestima okupilo se znatno manje građana nego prije 11 dana.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *