Ilić uručuje “Ključ Grada” Vučiću umjesto Stanivukovića

Društvo

– Za takvo nešto morate biti baš heroj i imati želudac, kad se uzme u obzir šta vi, Mladene zapravo morate prožvakati. Samo morate znati da se valja sa ovakvim odlukama i nositi, ja lično ne bih mogao takve stvari ni smisliti, a kamo li izustiti i na tome vam se divim.

 

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, komentarišući odluku predsjednika Skupštine Mladena Ilića, da ovaj put najveće gradsko priznanje ne dodijeli gradonačelnik nego on lično.

 

– Ja sam neko ko se grčevito bori za svoj rad i trudim se da moj rad izađe na vidjelo, a zasluge dođu same po sebi. Prije četiri godine bio sam jedan od odbornika, u poziciji u kojoj ne da se nijedan moj amandman nije mogao usvojiti, nego nekad nisam mogao dobiti ni riječ, ja sam ipak vrijedno radio i narod me nagradio i omogućio mi da postanem prvi čovjek grada. Sad mi je motivacija da radim još više, kako bih bio u situaciji da spriječim da se nikada ne ponovi ovo što vi radite i daću cijelog sebe da se ovakva sramota nikada ne ponovi – rekao je Stanivuković.

 

On je poručio da će ovakva djela, nedjela i presedani duboko biti upisana u istoriju.

 

– Ja sam našu ulogu, gospodine Iliću, shvatio da kao dva mlada čovjeka treba da mijenjamo prakse da bismo nešto učinili boljim, da se mijenja u pozitivnom pravcu, međutim vi mijenjate procedure na način na koji se nikada nisu mijenjale – rekao je on.

 

Stanivuković kaže da će poštovati propise i odluke.

 

– Smatrajte da ću ja prihvatiti ovo što tražite, jer ja poštujem ono što je propisano, iako zaista moram priznati da nisam znao da postoje pravila da vi odlučujete ko će dodijeliti nagradu, ali po mnogo čemu je Banjaluka je presedan, pa će i ova 2021. godina biti prva godina u kojoj gradonačelnik Banjaluke neće učestvovati u činu dodjele gradskih priznanja.

 

Dosadašnja praka je bila da upravo gradonačelnik, sam ili zajedno sa predsjednikom Skupštine grada dodjeljivao ovo najveće gradsko priznanje – rekao je gradonačelnik.

 

On je poručio da mu saradnici često kažu da nije uopšte lako biti Mladen Ilić.

 

Stanivuković je rekao, da iako ovo nikada do sada nije bila praksa, nema namjeru da se buni, ali traži samo jedno, da on uruči priznanje Plakete „Sestre Gajić”.

 

– Dostavio sam prikaz jedne dugogodišnje prakse kako su dodjele do sada izgledale i nisam naišao na neki primjer na kojem je izostavljen gradonačelnika, ali pošto nemam namjeru da se namećem, neću učestvovati u dodjeli glavnog gradskog priznanja ali mi je jedina emotivna želja, da ja budem taj koji će po protokolu dodijeliti nagradu Plaketa „Sestre Gajić” , jer je to za mene najveća nagrada, veća od svih drugih nagrada, te vas molim da tu nagradu dodijelim lično ja, jer bi mi tada bilo zaista puno srce – kazao je gradonačelnik Banjaluke.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *