KO POZIVA BORCE NA TRG KRAJINE
BORS zove, a SNSD primorava na proteste!

Aktuelno Društvo

Oko 3.500 zaposlenih u Univerzitetsko-kliničkom centru RS dobilo nalog generalnog direktora Vlade Đajića da se danas pojave na protestnom okupljanju boraca Trgu Krajine. Prije toga moraju doći na parking kod tvrđave Kastel da se registruju i potvrde svoj dolazak

 

Najavljeno protestno okupljanje boraca na banjalučkom Trgu Krajine, na poziv Boračke organizacije Republike Srpske, po svemu sudeći je još jedan ispit podrške koju Milorad Dodik i njegov SNSD uživaju u javnosti.

 

“Sloboda”, kako su organizatori nazvali ovaj skup podrške odlukama institucija Republike Srpske, trebalo bi da okupi učesnike Otadžbinskog rata. Ipak, sa svih strana stižu informacije da su se u organizaciju protesta uključile vladajuće partije, ali i brojne republičke institucije. Organizovan je prevoz iz više lokalnih zajednica i strogo naloženo da se na skupu koriste “samo obilježja Republike Srpske”. Valjda da se neko ne bi prevario pa ponio kakav stranački transparent.

 

Što je najžalosnije, na dolazak u Banjaluku pozivaju i direktori škola koji su pod kontrolom SNSD. Sve je isto, samo NJEGA nema! Na gotovo istovjetan način u vrijeme jednopartijske komunističke vlasti, đaci i njihovi nastavnici izlazili su na ulice da dočekuju visoke funkcionere SKJ. Jer, partija je upravljala svime: školama, institucijama, preduzećima, vojskom, policijom…

 

 

Jasan je model koji je uspostavio SNSD, koji je BORS poistovijetio sa SUBNOR-om. Zato i traže podršku od boraca kada dođu teška vremena. Jedina je reazlika što su Titovi borci stanove i privilegije od države dobijali i nakon njegove smrti, a učesnici Otadžbinskog rata o tim privilegijama mogu samo da sanjaju.

 

Građani Republike Srpske već su navikli na brojne zloupotrebe kojima je sklon SNSD. Ipak, pritisak koji se vrši na zaposlene u javnom sektoru, posebno škole i zdravstvene ustanove, uveliko prelazi crvenu liniju!

 

 

 

Tako je oko 3.500 zaposlenih u Univerzitetsko-kliničkom centru RS dobilo nalog generalnog direktora Vlade Đajića da se danas pojave na protestnom okupljanju boraca Trgu Krajine. Prije toga moraju doći na parking kod tvrđave Kastel da se registruju i potvrde svoj dolazak.

 

Danas će posebno biti zanimljivo vidjeti prosjek godina okupljenih na Trgu Krajine. Biće to “veličanstven skup” čiju polovinu će činiti “borci” rođeni 80-ih i 90-ih, koji su mogli učestvovati samo u Dodikovim “bitkama” s jagnjećim i prasećim brigadama pod stranačkim šatorima. Upravo takvi “veterani”, što milom, što silom sakupljeni iz svih istitucija diljem Republike Srpske, doći će da podrže odluke institucija koje su donesene po Dodikovom nalogu.

 

Iako je prijedorska boračka organizacija formalno inicirala proteste, procentualno će tu biti ponajviše onih iz trougla Gradiška-Laktaši-Srbac, ali i nemali broj Čelinčana, koji čine značajan udio zaposlenih na UKC RS.

 

Jer, Otadžbina zove! Ups! Dodik zove!

 

Ž.R.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *