ČOVIĆ U BANJALUCI
Sastanak HDZ-a u samostanu na Petrićevcu

Aktuelno Politika

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Banjaluci sa funkcionerima i članovima HDZ-a BiH o položaju Hrvata u Republici Srpskoj, aktivnostima za pripremu Opštih izbora i drugim značajnim pitanjima, saopšteno je iz HDZ.

 

Razgovarajući o pripremi i planovima za Opšte izbore u BiH, istaknuta je potreba zajedništva svih stranka Hrvatskog narodnog sabora i zajednički nastup u Republici Srpskoj.

 

– Samo ustrajno i zajedničkim snagama možemo ostvariti sve zacrtane ciljeve, istaknuto je iz Regionalnog odbora HDZ-a BiH.

 

Čović je kazao da je ovo jedan u nizu sastanaka, koji se redovno organizuju sa funkcionerima HDZ-a BiH u Republici Srpskoj i BiH, s ciljem utvrđivanja stvarnog stanja na terenu, kako bi se posložile sve predizborne aktivnosti i usvojila strategija nastupa na Općim izborima 2022.

 

 

Čović je tokom boravka u Banjaluci sa delegacijom HDZ-a BiH posjetio i Franjevački samostan i župu Sv. Ante Padovanskog na Petrićevcu u Banja Luci.

 

S gvardijanom fra Domagojem Šimićem razgovarano je o završetku projekta pastoralnog centra na Petrićevcu, kao i proslavi 20. godišnjice apostolskog pohoda pape Ivana Pavla II. Banja Luci od 22. juna 2003. godine i proglašenja blaženim Ivana Merca.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *