Begić: Čović dolazi u Banjaluku samo zbog ličnih interesa i Dodika

Politika

Jedna od tri najveće političke karikature i sramote Bosne i Hercegovine, pored Dodika i Izetbegovića – Dragan Čović, danas je imao obraza da dođe u Banjaluku, u koju dolazi samo kada mu to nalažu lični interesi, ili kada mu to Dodik kaže da uradi, rekao je povodom posjete Banjaluci lidera HDZ-a Dragana Čovića Ivan Begić.

 

– Izgleda da je potrošio otpremninu od 30.000 maraka, pa mu je malo i plata koju je nastavio da prima, nego je došao u Banjaluku po 100 KM koje je u predizbornom kvartalu najavio Dodik, rekao je Begić.

 

Begić je inače nakon vraćanja odborničkog mandata najavio kandidaturu za potpredsjednika Republike Srpske iz reda Hrvatskog naroda, tvrdeći da dosadašnji predstavnici nisu ništa radili, osim primali debele plate i koristili privilegije.

 

– Drago mi je da su se Čordaš i Čović prepali moje kandidature, čak molili Dodika za pomoć, i zato trebaju od oktobra uopšte neće morati dolaziti u Banjaluku. Čordaš jer ni ne živi u Republici Srpskoj, a Čović jer ga nikada nije ni interesovao položaj njegovog naroda, interesovalo ga je što mu Dodik naredi i to je to, eventualno je došao da vidi kako može i on dobiti 100 KM od Vlade Srpske. Pokušao sam sa njima da razgovaram o mnogim bitnim stvarima, ali svaki razgovor se završio njihovim muljažama, lažima i izvlačenjem novca u privatne džepove. O detaljima šta je Čordaš uz blagoslov Dodika i Čovića uradio, kako je otimao od najveće sirotinje u državi ću u petak pričati u Sarajevu na FACE TV, zaključio je Begić.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *