REAKCIJA US NA SASLUŠANJE NOVITOVIĆA
Prljava i podmukla instrumentalizacija tužilaštva u kampanji!

Aktuelno

Povodom današnjeg saslušanja direktora Civilne zaštite Republike Srpske Milana Novitovića u Republičkom javnom tužilaštvu, oglasila se i Ujedinjena Srpska, stranka čiji je on kadar, zamjerajući pravosuđu njegovo saslušanje nekoliko dana pred izbore.

 

Iz Ujedinjene Srpske navode da “prljava i podmukla instrumentalizacija Republičkog javnog tužilašta u predizbornoj kampanji je nesporan dokaz pokušaja da se smanji rejting i rezultat koji će Ujedinjena Srpska nesumnjivo postići”.

 

– Bez obzira da li iza ovog stoje domaći autori koji se plaše uspjeha Ujedinjene Srpske ili strani faktori koji pokušavaju da razjedine koalicione partnere, i tako utiču na rezultate izbora, pokušavajući da pomognu svojim favoritima, Ujedinjena Srpska neće stati već će, sa svojom snagom i građanima kojima je potpuno jasno ovo ogoljeno podmetanje, ubrzo razotkriti i javno predstaviti sva svoja saznanja. Naši članovi kao i građani znaju da ovakvi providni postupci nemaju veze sa pravdom i pravom već upravo sa zloupotrebom pravosuđa u političke svrhe, navodi se u saopštenju Ujedinjene Srpske.

 

Zanimljivo je da je prema rezultatima nedavno objavljenog istraživanja banjalučke agencije “Metriks”, kojim se Milorad Dodik navodno hvalio tokom posjete Putinu, jer je njegov SNSD po tom istraživanju imao 35% podrške, dok je Ujedinjena Srpska ostala ispod cenzusa sa samo 2% podrške birača.

 

 

Međutim, posljednje istraživanje beogradske agencije “Faktor Plus” pokazalo je da Ujedinjena Srpska kotira mnogo bolje sa 5,8% povjerenja birača.

 

 

Osim toga, Ujedinjena Srpska je stranka sa najvećim rastom podrške biračkog tijela od izbora 2020. do danas, sa čak 39% većom podrškom.

 

 

Mnogi analitičari smatraju da se u vrhu SNSD plaše svojih koalicionih partnera koji bi im moglio preuzeti dio biračkog tijela, a posebno Ujedinjene Srpske čiji rejting je značajno porastao od loklanih izbora do danas.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *