PDP i SDS: Logična i opravdana odluka CIK-a

Aktuelno

Reagujući na odluku CIK BiH da se ponovo broje glasovi za izbor predsjednika Republike Srpske, Borenović naglašava da je ovo prvi veliki i jako važan institucionalni korak u borbi za istinu i vladavinu prava.

 

– Sasvim je logična i opravdana odluka Centralne izborne komisije BiH da se zbog brojnih izbornih neregularnosti u Glavnom centru za brojanje ponovo prebroje svi glasovi za predsjednika Republike Srpske, kazao je lider PDP-a Branislav Borenović.

 

Borenović kaže da ovom odlukom, te potvrdom CIК-a da je proces bio kontaminiran, pokazuje da opravdanost protesta opozicije.

 

– Sada očekujemo da druge institucije počnu raditi svoj posao, prvenstveno pravosuđe i da se utvrdi krivična odgovornost svih onih koji su krali i prekrajali izbornu volju građana, za šta imamo brojni dokazni materijal. Detaljno ćemo pratiti da li su vreće bile zapećaćene, otvarane i mora se detaljno utvrditi sadržaj svih glasačkih listića: nevažeći, prazni i dodijeljeni nekim kandidatima – rekao je Borenović.

 

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović zahvalio se građanima Republike Srpske koji su podržali i koji su se pridružili borbi opozicije.

 

– Mislim da snose najveću zaslugu za ovo za šta smo se izborili, a to je prva dobijena bitka,da se utvrdi tačno šta imamo u vrećama za predsjednika Republike Srpske. Mi smo ovaj zahtjev podnijeli, znajući da je to moguće kada izborni materijal bude u Glavnom centru za brojanje ikada se prikupi materijal sa svih biračkih mjesta. Nama je bio cilj da se broji prije nego što neko unese podatke koji ne odgovaraju stvarnosti – rekao je Radović.

 

Istakao je da će, prema podacima sa terena, biti razlike u odnosu na uneseni broj glasova.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *