DODIK OPET PRIJETI OTCJEPLJENJEM
Republika Srpska može veoma brzo donijeti odluku o svojoj nezavisnosti!

Aktuelno

Na pitanje novinarke RTRS – da li ova odluka doprinosi nestabilnosti, ili unosi nestabilnost, Dodik je rekao: Ova odluka CIK-a mogla bi značiti da Republika Srpska može veoma brzo donijeti odluku o svojoj nezavisnosti!

 

Predsjednik SNSD i kandidat te partije za predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodik, otvoreno je zaprijetio mogućim otcjepljenjem Republike Srpske, a povod je najnovija odluka CIK BiH o ponovnom brojanju glasova za predsjednika RS.

 

Dodik smatra da je CIK BiH morala da utvrdi prethodne rezultate i omogući da se u roku od tri dana eventulano ulože žalbe, “pa tek onda onda da odlučuje o svemu”.

 

Dodik je u intervjuu za RTRS rekao da je CIK “pao” pod političke ili uticaj ulice i ponovio ranije tvrdnje da je izabran nezakonito.

 

– Niko nije ovdje naivan i zna se da je CIK politički obojen. Smatrali smo da će imati bar malo profesionalnog dostojanstva kod sebe i da će utvrditi preliminarne rezultate i da će onda u skladu sa zakonom reagovati. Međutim, i ono malo povjerenja što smo imali, pogaženo je. Uložićemo žalbu na odluku CIK-a Sudu BiH, ako nam i to dozvole. Ako ima i “P” od pravosuđa morali bi da je ponište, i natjeraju CIK da donese preliminarne rezultate, pa onda da donose neke odluke, rekao je Dodik.

 

Dodik tvrdi da SNSD nema problema sa prebrojavanjem glasova, ali i da “sada postoji sumnja”.

 

– Sutra ćemo i na najvišim organima partije imati sastanak i odlučiti kako i šta dalje. Ovakva BiH ne treba nikome – rekao je Dodik za RTRS.

 

 

Na pitanje novinarke – da li ovakva odluka CIK-a doprinosi nestabilnosti, ili unosi nestabilnost, Dodik je rekao: Ova odluka CIK-a mogla bi značiti da RS može veoma brzo donijeti odluku o svojoj nezavisnosti!

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *