PREKRŠENO OBEĆANJE: Umjesto zakona, pravilnik o izdvajanju od nabavke limuzina

Aktuelno

Od novih službenih vozila u Fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu izdvajaće se po 5, umesto prvobitno najavljenih 10 odsto.

Za to su se vladajući odlučiliu tišini i nisu uvrstili u prijedlog zakona. Izdvajanje će se naknadno urediti pravilnikom, ali još ne znaju kada.

U Kabinetu predsjednika uvjeravaju da će tako više novca otići u Fond, jer se odluka ne odnosi samo na izvršnu vlast.

– Predsjednik Republike je rekao 10 odsto od kupljenih službenih motornih vozila, misleći tada na budžetske korisnike. Međutim, vidite da smo sada to proširili i na javna preduzeća, uprave, upravne organizacije, ustanove. Sad je 5 u nominalnom iznosu, cijenimo – biće više nego 10 da smo ograničili samo na budžetske korisnike, rekao je Siniša Karan, gerneralni sekretar predsjednika RS, piše ATV.

Ni u Vladi ne znaju kada će pravilnik. Potpredsjednik Vlade uvjerava da se time još nisu bavili, a na nju se, kaže, svakako i ne odnosi.

– Vlada još nije usvojila taj Pravilnik. Službeni automobil ne nabavljam tako da neću biti obuhvaćena, navodi Srebrenka Golić, potpredsednica Vlade RS.

Procenti, službeni automobili, pravilnici, ne interesuju one koji Fond solidarnosti željno iščekuju. Njima je rok, ipak, najbitniji.

atvbl.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *