Šarović: BiH će izvesti 13.000 tona mesa u Tursku

Ekonomija

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH danas je u izjavi novinarima na pitanje šta očekuje od potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini između BIH i Turske, naglasio da samo potpisivanje nije dovoljno za realizaciju jer do toga treba završiti određene proceduralne radnje u objema zemljama.

 

„Idućih sedmica će se raditi na proceduralnim poslovima za izvoz 13.000 tona mesa iz BiH u Tursku, od toga 8.000 tona goveđeg i 5.000 tona pilećeg“, najavio je Šarović.

 

Da podsjetimo, predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpisali su 2. maja u Ankari revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između Turske i Bosne i Hercegovine.

 

Nakon ceremonije svečanog dočeka uz vojne počasti ispred Predsjedničke palače u Ankari, uslijedio je sastanak članova Predsjedništva BiH s Erdoanom, nakon čega je održan i sastanak delegacija Turske i BiH.

 

U fokusu razgovora tokom posjete bio je revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, koji je 2.maja i potpisan.

 

nezavisne.com

 

Tagged

1 thought on “Šarović: BiH će izvesti 13.000 tona mesa u Tursku

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *