Pašalić: Poljoprivrednici će dobiti subvencije za traktore

Ekonomija

Svi poljoprivrednici, koji su podnijeli zahtjev za subvencije za nabavku traktora, priključnih mašina i druge mehanizacije dobiće novac od Ministarstva poljoprivrede RS, potvrdio je resorni ministar Boris Pašalić.

 

Ministarstvo će im pokriti 30 do 35 odsto novca uloženog u poljoprivrednu mehanizaciju.

 

Ovim potezom Ministarstvo je nastavilo dobru praksu podrške poljoprivrednicima. Posjećamo, ranije je potvrđeno da će subvencije dobiti i svi poljoprivrednici koji su se prijavili za sufinansiranje sistema za navodnjavanje.

 

Praksom da svi poljoprivrednici koji se prijave i koji ispunjavaju uslove dobiju novac iz agrarnog budžeta, a u pitanju su značajne sume, mjerene i u desetinama hiljada maraka, pomršeni su računi prevarantima, koji su pokušali da reketiraju poljoprivrednike.

 

Naime, čim se raspiše javni poziv za pomoć poljoprivrednicima u selima se pojave tajanstveni ljudi sa navodno “dobrim vezama”, spremni da domaćinima “srede” subvencije, naravno u zamjenu za određenu količinu novca.

 

Da su prevaratni reketirali poljoprivrednike potvrđeno je i u Ministarstvu.

 

– Pojavio se jedan broj lica koja su pokušala iznuditi novčanu naknadu od poljoprivrednika, kako bi im navodno obezbijedili dobijanje sredstava po osnovu javnog poziva za kapitalne investicije. Ministarstvo ističe da su odlukom da se prihvate svi zahtjevi svaki od ovakvih pokušaja postali bezuspješni. Upozoravamo da su oni i nezakoniti i da poljoprivrednici sva ovakva saznanja treba da prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske – poručuju iz Ministarstva poljoprivrede RS.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *