Nakon Davidove smrti traže sjednicu o bezbjednosti u Banjaluci

Društvo

Opozicija u banjalučkoj Skupštini zatražila je održavanje vanredne sjednice na temu bezbjednosti u gradu, a povodom tragične smrti mladića Davida Dragičevića, koja je zabrinula javnost i unijela nemir među građane.

Odbornici smatraju da pitanje bezbjednosti u gradu zaslužuje da se posebno razmatra, imajući u vidu da se više hiljada ljudi okuplja na Trgu Krajine tražeći odgovor šta se dogodilo.

Odbornici su o ovoj temi raspravljali više od sat vremena, međutim prijedlog opozicije nije izglasan.

Kako je precizirao predsjednik Skupštine Grada, Zoran Talić, u narednom periodu će se o tome izjasniti i Kolegijum skupštine, odnosno odlučiti da li će biti organizovana vanredna sjednica.

– Sada na sjednici imamo informaciju o stanju bezbednosti u gradu za 2017. godinu i to je prilika da odbornici postave pitanja predstavnicima policijskih organa koji su pripremali izvještaj – kaže Talić.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, izjavio je da ova, prije svega, porodična tragedija zaslužuje pažnju i uviđavnost jer je ugašen mladi život, i podsjetio da je Grad uputio telegram saučešća porodici.

– Bojazan građana postoji i jedino što možemo jeste pozvati nadležne organe da rade svoj posao. Dobro je da je došlo novih inicijativa da se rade dodatne ekspertize i vještačenja i na profesionalan način javnosti da do znanja šta se dogodilo, a svi gradski, republički, organi reda i mira vrate građanima osećaj sigurnosti, jer ima onih koji pitaju da li je grad bezbjedan- poručio je Radojičić. On je najavio i da Grad radi studiju modernizacije javne rasvete, a u okviru koje će se razmotriti i postavljanje nadzornih kamera, s obzirom da je mišljenje sugrađana podjeljeno da li se tako podiže nivo bezbjednosti ili je to “Veliki brat”.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *