Banjaluka: Izrevoltirani Radojičić traži ostavku direktora “Toplane”

Društvo

Na oštar nastup Igora Radojičića da mu je odlazeća vlast zadala udarac u leđa, Slobodan Gavranović odgovara da sa stranačkim kolegom nije u sukobu.

Budući gradonačelnik Igor Radojičić još nije ni sjeo u fotelju, a odlazeća vlast već mu je zadala glavobolju produženjem mandata direktoru „Toplane“, Mići Milovanoviću.

Radojičić je za „EuroBlic“ izjavio da je to „nekorektan potez“, jer su u toku koalicioni pregovori i zatražio da Milovanović pripremi ostavku i preda mu je čim preuzme vlast.

Međutim, aktuelni gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović, smatra da nije uradio ništa pogrešno, da mu još teče mandat, kao i odgovornost za gradska preduzeća koja ne može ostaviti bez direktora.

– Nije bilo niskih udaraca, sve se radi javno, u skladu sa propisima. Procedura izbora direktora je započeta i morali smo je dovršiti u roku. Sljedeća garnitura vlasti preuzima odgovornost danom primopredaje, i nekorektno je da im ostavimo otvorena pitanja – kaže on.

Dodaje da se nije čuo sa Radojičićem, te da nema potrebe da sadašnji i budući gradonačelnik komuniciraju preko medija, jer su to unutarstranački odnosi i dodao da još nije kasno da se usaglase oko „Toplane“.

Ističe i da se političke partije „upetljaju“ u koalicionim dogovorima i ne usaglase kadrovsko rješenje prije raspisivanja konkursa, čime stvore dodatni problem.

„Toplana“ je jedno od najzaduženijih i problematičnijih gradskih preduzeća i na konkurs za direktora prijavio se jedino Mićo Milovanović.

Na Radojičićev zahtjev za ostavkom odgovorio je da će uraditi onako kako mu kaže Grad, i da ne dozvoljava sebi luksuz da komentariše gradonačelnikove izjave.

– Mislite li da sam lud, pa da se ne ponašam u skladu sa voljom poslodavca, ja sam samo najamni radnik. Da sam lud ne bih stekao diplome o stepenu obrazovanja koji posjedujem – rekao je Milovanović, ali nije decidno izjavio da će podnijeti ostavku.

Radojičić ranije nije htio da ocjenjuje Milovanovićev rad, ističući da to nije suština problema, niti da govori o drugim kadrovskim rješenjima.

Ovo komunalno preduzeće ima oko 100 miliona duga, a u toku su pregovori sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj oko kredita za revitalizaciju „Toplane“, koja je do sada bila povjerena SNSD.

Potrošači ogorčeni

Većina Banjalučana nezadovoljna je gradskim grijanjem, a kap u punoj čaši je ovogodišnja odluka Miće Milovanovića da potrošačima odbije zahtjeve za isključenje sa mreže.

U Pokretu potrošača RS kažu da sa Milovanovićem nisu mogli da razgovaraju o problemima sugrađana, jer se „ponašao siledžijski“.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *