Banjaluka: Izgradnja biciklističke staze na Starčevici

Društvo

Izgradnja pješačkih prilaza u blizini novoizgrađenog kružnog toka u podnožju Starčevice, na spoju Ulice Majke Jugovića, Bulevara Desanke Maksimović i novog dijela Istočnog tranzita, ovih dana se privodi kraju.

Obostrani trotoari na ukrštanju Bulevara Desanke Maksimovića sa Ulicom Majke Jugovića su asfaltirani, čime je olakšano kretanje pješaka iz pravca Starčevice ka mostu Venecija.

Istovremeno, u toku su pripreme radovi za asfaltiranje i dijela trotoara kod marketa i ukrštanja sa Ulicom Stevana Bulajića.

Prema planovima gradske administracije, ova zona u podnožju Starčevice trebalo bi da u budućnosti bude mnogo ugodnija i za pješake i rekreativce, što se posebno odnosi na bicikliste.

– Cijelom dužinom parka, koji se proteže na potezu od marketa „As“ do novog kružnog toka na Rebrovcu, trebalo bi da budu izgrađeni savremena biciklistička i pješačka staza – obećavaju nadležni.

Kako je planirano, staza će biti izgrađena na zelenoj površini, koju rekreativci sada koriste kao improvizovanu stazu za trčanje.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, ističe da je u toku završna faza projektovanja biciklističkih staza u zelenoj površini između Bulevara Desanke Maksimović i Ulice Jug Bogdana, kao i pješačke staze.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *