Sutra do 25 stepeni Celzijusovih

Društvo

U BiH sutra će preovladavati sunčano i toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom vazduha do 25 stepeni, koliko se očekuje u Hercegovini.

 

Ujutro će biti vedro, a tokom dana sunčano i toplo uz slab razvoj dnevne oblačnosti. Duvaće slab sjeveroistočni ili promjenljiv vjetar, a na jugu Hercegovine tokom dana slab zapadni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Jutarnja temperatura vazduha od tri do sedam, na planinama do minus jedan, a na jugu oko 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 16 do 23, na jugu Hercegovine oko 25 stepeni Celzijusovih.

 

Prema prognozi federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava vedro vrijeme u svim krajevima.

 

Najtoplije bilo je u Trebinju, Doboju i Novom Gradu gdje su u 13.00 časova izmjereno 22 stepena.

 

U Bijeljini, Banjaluci, Prijedoru, Zvorniku, Višegradu, Srpcu, Bileći, Mrkonjić Gradu, Ribniku i Šipovu izmjeren je 21 stepen, u Foči, Srebrenici i Rudom 20, u Nevesinju 19, u Gacku i Krupi na Uni 18, na Sokocu 17, u Kalinoviku 16, na Han Pijesku 15 i na Čemernu 14 stepeni Celzijusovih.

 

Od utorka, 2. aprila, promjena vremena, ali će i dalje biti prijatno toplo. Poslije podne je ponegdje na istoku i krajnjem sjeverozapadu moguć poneki pljusak sa grmljavinom. U večernjim časovima doći će do naoblačenja sa sjeverozapada. Najviša dnevna temperatura od 12 do 21, na jugu Hercegovine oko 23 stepena.

 

Slaba kiša se u srijedu, 3. aprila, očekuje na zapadu i jugozapadu Krajine i u Hercegovini, dok će na sjeveru i istoku biti uglavnom suvo. Najviša dnevna temperatura od 15 do 22, u planinama na istoku do 13 stepeni.

 

Kiša će mjestimično padati i u četvrtak, 4. aprila, u Krajini i Hercegovini, dok će u ostalim krajevima biti suvo sa kraćim sunčanim intervalima.

 

Prema večeri kiša se očekuje u većini krajeva, a na jugozapadu Krajine i u Hercegovinei padavine će jačati, pa će mjestimično biti i obilnije. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18, na krajnjem sjeverooistoku 21 stepen Celzijusov.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *