Banjaluka: Predstavljena radna verzija projekta za most u Docu

Društvo

Predstavnici projektantske kuće „Ruting“, koja je na javnom konkursu izabrana za izradu idejnog projekta za budući most u Docu, danas su u Gradskoj upravi održali radnu prezentaciju tog projekta za novi most, koji će povezati centar grada sa Starčevicom i Obilićevom.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić koji je prisustvovao prezentaciji, rekao je da se intenzivno nastavljaju radovi na projektovanju novog mosta u Docu, a nakon usvojenog idejnog rješenja na međunarodnom konkursu.

 

– U toku je faza projektovanja, a sama izgradnja obuhvatiće nekoliko faza, kao što su izgradnja kolskog mosta, zatim pješačkog mosta, pristupnih saobraćajnica i uređenje priobalja. Trenutno projektanti vrše projektovanje za sve faze zajedno kako bismo u toku ljeta imali glavni projekat i ušli u prvu fazu gradnje mosta – istakao je Radojičić.

 

U okviru priprema za realizaciju ovog projekta, nedavno su na lokaciji budućeg gradilišta počela i geotehnička ispitivanja na osnovu kojih će se definisati uslovi i mogućnosti za izgradnju objekata predviđenih na ovom lokalitetu, te dati geotehničke preporuke za sanaciju i uređenje obala rijeke Vrbas u zoni ušća Crkvene.

 

Izgradnja ovog mosta odvijaće se u pet faza, a u okviru ovog procesa, već je pokrenuta i izmjena regulacionog plana ovog područja.

 

U okviru izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica, Mačvanska ulica biće proširena sa četiri saobraćajne trake na potezu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, pa sve do Istočnog tranzita. U kasnijoj, posljednjoj fazi projekta, iznad kolskog, biće izgrađen pješački most, i to na potezu od tržničkog platoa do prostora ispred Pravnog fakulteta.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *