Kazne za petoro Fočaka koji se nisu javili za kućnu izolaciju

Društvo

Komunalna inspekcija uz asistenciju policije kazniće danas pet osoba iz Foče, koja se nakon ulaska u BiH nisu javila za kućnu izolaciju, istaknuto je danas na sastanku opštinskog Kriznog štaba.

 

Načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da će te osobe biti privedene i natjerane da poštuju naredbu o kućnoj izolaciji.

 

– To je vrlo neodgovorno ponašanje i oni će biti prekršajno kažnjeni na licu mjesta. Tako ćemo se odnositi prema svima drugima koji ne ispoštuju propisane mjere – istakao je Mašić.

 

Na sastanku Kriznog štaba rečeno je i da je komunalna inspekcija juče kaznila dva lica, od 24 kontrolisanih sa rješenjima o kućnoj izolaciji, koja nisu zatačena na svojim adresama.

 

Broj osoba u kućnoj izolaciji u Foči je povećan na 97, a na području opština Stare Hercegovine dostigao je 367.

 

Mašić je upozorio da su u susjednom Goraždu registrovana dva slučaja zaraženih virusom korona, da zaraženih ima i u Sarajevu, da su komunikacije između ljudi česte, tako da je potreban stalni oprez i striktno poštovanje propisanih mjera higijene, ograničenog kretanja i izbjegavanja kontakta.

 

On je naveo da se nastavlja pranje ulica, čićenje i dezinfekcija javnih površina u gradu i u mjesnim zajednicama Brod i Miljevina.

 

– Danas peremo bolnički krug, nastavićemo da peremo i dječija igrališta, terene, vrtiće i to ćemo završiti najkasnije sutra. Obavezali smo preduzeće koje je davalac usluga grijanja da ubrza odvoz šljake i da to redovno održava – rekao je Mašić.

 

Krizni štab je odlučio da rad apoteka ograniči do 18 časova, a od danas je dozvoljen rad servisima za održavanje aparata u domaćinstvu, koji, mogu da rade do 18 časova.

 

Od Fonda zdravstvenog osiguranja zatraženo je da poveća broj izvršilaca, odnosno da obezbijedi minimum rada u fočanskoj filijali, da bi se moglo odgovoriti potrebama građana, jer u sadašnjem rasporedu rada to nisu u mogućnosti da ispune.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *