U Hercegovini šest osoba u teškom stanju zbog korona virusa

Društvo

U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar na korona virus testirano je 110 uzoraka od čega iz Hercegovačko-neretvanskog kantona 74. Pozitivnih je ukupno sedam.

 

Kako je javljeno iz Kriznog štaba ovog kantona najviše novozaraženih dolazi iz Mostara i to pet, a po jedno je iz Jablanice i Čitluka, piše Klix.

 

Javljeno je i da su kantonalni i opštinski sanitarni inspektori izdali u protekla 24 sata 100 rješenja o samoizolaciji i izolaciji, što je ukupno 2042. Prema izvještaju iz MUP HNK u posljednja 24 sata zabilježena su 2 prekršitelja rješenja o samoizolaciji i izolaciji, te 3 prekršitelja zabrane kretanja.

 

– U COVID-19 bolnici trenutno se na liječenju nalazi 25 pacijenata, a od toga je 6 osoba na respiratoru i izrazito su teškoga kliničkog stanja – kazali su te napomenuli da je 11 pacijenata na potpornoj terapiji kisika.

 

Ostali pacijenti su stabilno, bez pogoršanja, a juče je otpušten jedan bolesnik na nastavak liječenja u kućnoj izolaciji.

 

Danas je prvi dan od izbijanja krize korona virusa bez konferencije za medije Kriznog štaba HNK. Odluka je donesena nakon posljednjih dešavanja širenja zaraze među medicinskim osobljem, kao i osobama koje su bile dio sastanaka Kriznog štaba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *