Srbija uvodi policijski čas od petka do ponedjeljka

Region

U Srbiji u petak u 17 sati počinje policijski čas i trajaće do ponedeljka u 5 ujutru, saznaje “Blic”.

 

Iako je bilo reči da bi policijski čas mogao da bude uveden za Beograd i Niš kao najveća žarišta, on će važitu za celu zemlju.

 

Od ove mere biće izuzeti penzioneri koji će moći da idu u kupovinu i poljoprivrednici na traktoru.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će uskoro biti usvojena mera da se u Beogradu i Nišu uvede policijski čas od ponedeljka do petka.

 

“Najverovatnije ćemo uvesti karantin od petka do ponedeljka, jer nas je subota jutro skupo koštala, ljudi su se skupljali na Fruškoj Gori i svim izletištima, grupe od po 40 ljudi. Šta da radimo, moraćemo tako. Sasvim je izvesno da ćemo ovu meru doneti za Beograd, Niš, a za ostale gradove ćemo videti”, rekao je Vučić sinoć.

 

Srbija je u vreme epidemije korona virusa i shodno vanrednom stanju (od 15. marta) uvela zabranu kretanja od 20 do 05 časova (18. marta) za sve građane bez posebne dozvole. Četiri dana kasnije mera je “pojačana”, pa je tako zabrana kretanja produžena od 17 časova (a subotom i nedeljom od 15 časova), jer je građani nisu shvatili dovoljno ozbiljno.

 

Međutim, potom je i ta mera pooštrena, pa je tako odlučeno da policijski čas, odnosno zabrana kretanja traje od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru.

 

Od ove mere izuzeti su, ali samo ograničeno, vlasnici pasa. Naime, njima je dozvoljeno da šetaju pse subotom od 23h do 01h, i nedeljom od 8 do 10 časova i to u rasponu od 200 metara od prebivališta.

 

mondo.rs

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *