Žena iz Kotor Varoša preminula od posljedica korona virusa

Društvo

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je pedesetjednogodišnja žena druga preminula osoba od posljedica virusa korona na području opštine.

 

– Riječ je o osobi koja nije imala udružena oboljenja. Ona je liječena u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci od 11. aprila, tako da je to druga žrtva od epidemije virusa korona na području opštine – naveo je Sakan.

 

Virusom korona u opštini Kotor Varoš zaraženo je šest ljudi, a 17 je izliječeno nakon što je utvrđeno da su im posljednji nalazi negativni.

 

Pod zdravstvenim nadzorom je 87 osoba, u karantinu je 12, a iz izolacije su izašle 602 osobe, konstatovano je danas na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

 

Štab za vanredne situacije produžio je do 11. maja sve dosadašnje naredbe u skladu sa odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

Sakan, koji je i komandant opštinskog Štaba, istakao je da prema zakonu o republičkim praznicima trgovački centri i trgovine prehrambenom robom neće raditi 1. i 2. maja.

 

– S obzirom na to da su odlukom opštinskog Štaba sve trgovine nedjeljom zatvorene želim upoznati građane o tome da one neće raditi tri dana, a ujedno apelujem da građani za 1. i 2. maj poštuju sve zaključke i mjere i da se ne okupljaju – napomenuo je Sakan.

 

Opštinski štab je dao saglasnost na odluku o visini novčanih iznosa učešća roditelja za mjesec mart i april, koju je usvojio Upravni odbor Javne ustanove Dječiji vrtić “Larisa Šugić”, a kojom je precizirano da su za april roditelji oslobođeni plaćanja učešća.

 

Svim pravnim licima na području opštine Kotor Varoš kojima je zbog epidemije virusa korona zabranjeno obavljanje djelatnosti Naredbom o regulisanju rada ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata do 13. aprila, cijena komunalne usluge za odvoz smeća u aprilu biće umanjena za 50 odsto.

 

Pravnim licima kojima je Naredbom zabranjeno obavljanje djelatnosti tokom aprila obaveze za komunalne usluge za odvoz smeća neće biti naplaćivane.

 

Iz opštinskog Štaba su pozvali sugrađane da poštuju mjeru izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su na snazi, a odnose se na sprečavanje širenja virusa korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *