Ublažene mjere na području Brčkog

Društvo

Kretanje licima na području Brčko distrikta od danas je zabranjeno u periodu od 22.00 do 5.00 časova, određeno je izmijenjenom naredbom Štaba za zaštitu i spasavanje u Brčkom.

 

Od ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u sprovođenje mjera i aktivnosti u vezi sa proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog virusa korona, kao i zaposleni u pravnim licima u kojima se, radi kontinuiteta proizvodnje, rad odvija u smjenama, saopšteno je iz Štaba.

 

U skladu sa ovom, izmijenjena je i naredba o radnom vremenu, te privredni subjekti mogu prilagoditi svoje radno vrijeme, s tim što moraju završiti sa radom najkasnije do 21.00 čas.

 

Komandant Štaba za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta Siniša Milić najavio je da će do kraja sedmice biti nastavljeno ublažavanje mjera i naredbi koje su donesene s ciljem prevencije i zaštite od širenja virusa korona na području distrikta.

 

Milić, koji je i gradonačelnik Brčkog, rekao je da je Pododjeljenje za javno zdravstvo zaduženo da za sutrašnju sjednicu pripremi procedure rada i ponašanja za djelatnosti kojima će biti omogućen rad, kao i procjenu za donošenje odluke o skraćenju perioda izolacije na 14 dana.

 

On je dodao da će, najvjerovatnije, biti predloženo da u ponedjeljak, 11. maja, s radom počnu ugostiteljski objekti, trgovine garderobom i frizerski saloni, dok bi naredne sedmice trebalo da bude donesena odluka i o uslovima za početak rada vrtića.

 

– S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju koja je rezultat dobrih preventivnih mjera i odgovornog ponašanja naših sugrađana, može se očekivati da će u narednim sedmicama doći do potpune normalizacije stanja, naravno pod uslovom da nam se ne desi nešto nepredviđeno i uz potrebu pridržavanja naloženih individualnih zaštitnih mjera – rekao je Milić.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *