U Prijedoru 19 osoba kažnjeno zbog nenošenja maski

Društvo

U Prijedoru u posljednjih 48 sati nema novozaraženih virusom korona.

 

Ovo je potvrdio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon današnje 55. sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

 

-Stanje bez novozaraženih se nastavlja i dalje. Svi pokazatelji govore o potencijalnom smirivanju epidemije na ovom prostoru. Ja kao šef Štaba za vanredne situacije samo molim građane da ipak poštuju sve mjere, jer stručnjaci kažu da virusa ima još među nama i da je dobro pridržavati se propisanih mjera i fizičke distance, a život se nastavlja dalje u svim sektorima u skladu sa mogućnostima – ističe Đaković.

 

On je dodao da je u prošla dva dana kažnjeno 19 Prijedorčana jer nisu nosili zaštitne maske.

 

-Na korona virus su pozitivne 22 osobe, 19 je oporavljenih i 11 preminulih, nažalost. Pod zdravstvenim nadzorom je 49 osoba, a 1.868 je izašlo iz zdravstvenog nadzora – rekao je on.

 

Đaković je naveo da se na kovid odjeljenju prijedorske bolnice “Doktor Mladen Stojanović” nalazi 15 pacijenata pozitivnih na Covid-19.

 

-Od toga je 12 iz Prijedora, a po jedan pacijent je iz Kozarske Dubice, Kostajnice i Novog Grada. Svi pacijenti su u stabilnom stanju, a u izolaciji u prijedorskoj bolnici su dva pacijenta za koje se očekuju testovi – izjavio je Đaković.

 

Prvi čovjek Prijedora tvrdi da je situacija na tržištu stabilna. Poručio je da se dezinfekcija nastavlja u skladu sa potrebnim mjerama, i najavio da će biti dezinfikovane sve javne površine, putevi i staze kada se osuše od kišnih padavina.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *