Vidić: Dodikova NATO izdaja sa grejs periodom dolazi na naplatu

Politika

Šest mjeseci je prošlo od kako je SDS uputio Zahtjev za slobodan pristup informacijama Predsjedništvu BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske u kome traži da se objelodani zvaničan i kompletan Program reformi BiH. Odgovor nikad nije stigao što je očigledan indikator da se nešto krije.

 

Rekao je ovo poslanik Srpske demokratske stranke u NSRS, Zoran Vidić, saopšteno je iz SDS.

 

– Jučerašnje izjave Sifeta Podžića jasno pokazuju da su Programom reformi koji je Dodik potpisao date garancije da će perspektivna vojna imovina Republike Srpske biti knjižena na BiH, počevši sa kasarnom Kozara i aerodromom Mahovljani – rekao je Vidić.

 

Vidić je podsjetio da je Podžić u Banjaluci juče spominjao i datume koje je NATO dao BiH da uknjiži vojnu imovinu.

 

– Malo pomalo isplivavaju detalji skrivenog ANP koji je Milorad Dodik potpisao. Podžić spominje 3. jun kao datum kada će biti predstavljeno ono što je urađeno iz Akcionog plana Programa reformi. Pristankom na ANP, SNSD je počinio izdaju sa grejs periodom koji, na štetu po srpski narod, polako ističe – naglasio je poslanik SDS.

 

Komentarišući reakcije portparola SNSD Radovana Kovačevića, Vidić je rekao da „SNSD ne može da priča o patriotizmu jer je njegov lider Milorad Dodik uknjižen kao delegat na osnivačkoj skupštini Federacije BiH“.

 

– Dodikovim uknjižavanjem, SNSD kao partija je uknjižena u osnivanje Federacije BiH tako da su oni poslednji koji mogu pričati o patriotizmu i zaštiti interesa Republike Srpske – zaključio je Vidić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *