POTVRĐENO: Poskupljuje struja u Republici Srpskoj!

Društvo

Generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović potvrdio je da će u narednim mjesecima poskupjeti struja, ali da će to biti “u malom procentu”.

 

Petrović je, objašnjavajući razloge poskupljenja naveo da je RiTE “Ugljevik” prije godinu pokrenuo tarifni postupak i da im je odobreno povećanje cijene električne energije na pragu elektrane, što će uticati na cijenu struje domaćinstvima i malim preduzetnicima.

 

– Elektroprivreda će pokrenuti tarifni postupak, kao snabdjevač, u Regulatornoj agenciji za energetiku i siguran sam da će, nakon analiza, u narednim mjesecima doći do povećanja računa za električnu energiju, rekao je Petrović.

 

On je naveo da ta procedura traje minimalno dva mjeseca.

 

– To će, u svakom slučaju biti neki mali procenat. Ali, vidjećemo koja domaćinstva će to obuhvatati i koje preduzetnike, jer smo planirali da novim zakonom uvedemo kategoriju energetski zaštićenog kupca, rekao je Petrović za Srnu.

 

On je napomenuo da neće biti dozvoljene zloupotrebe prava za jeftiniju struju za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, ali i da će se u RS zadržati najniža cijena električne energije na Balkanu.

 

Petrović tvrdi da će Elektroprivreda razliku u cijeni struje ulagati u investicije koje su već uveliko pripremljene, kao što je Hidroelektrana “Dabar”, te Hidroenergetski sistem “Gornja Drina”, koji Srpska radi sa Srbijom, Hidroelektrane na Bistrici, te vjetropark “Hrgud”, kao i solarna elektrana “Trebinje jedan”.

 

Istinito

Tagged

2 thoughts on “POTVRĐENO: Poskupljuje struja u Republici Srpskoj!

  1. A i ti si svoje završio. Nalapao si šta si nalapao. Sviće Luka čim te za dve godine osude na barem 10 godina aps-a koje ćeš odslužiti prvo u pritvoru cca 2 godine, a zatim sledi još 8 komada sa ostalim zatvorenicima. Ode luka u peddddere

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *