MASOVNI PROTESTI U BANJALUCI
Jelena Trivić: Trajaće ova borba! Vukanović: Neće biti stajanja!

Društvo

Na banjalučkom Trgu Krajine održani su masovni protesti u organizaciji opozicionih stranaka iz Republike Srpske. Jedinstveni su u tvrdnji da su pokradeni, da je pogažena izborna volja građana i traže poništavanje izbora za Predsjednika Republike Srpske.

 

– Trajaće ova borba. Mi smo je tek počeli. Ja nemam pravo da budem umorna, nemam pravo da odustanem i da im se povučem i neću im se povući. Nemam pravo zbog vas, poručila je Trivićeva okupljenim građanima.

 

 

Nebojša Vukanović, lider Pokreta za pravdu i red poručio je Banjalučanima i svim ostalima da ih nikada neće iznevjeriti.

 

– Ovo će biti duga borba, ali će svaki građanin biti uspravan i slobodan. Da su malo kraduckali pa da vas tolerišemo, ali ovo je prešlo sve granice. Ako budu brojali još dva dana, bojim se prestiće me Nešić i Selak. Nema više nikakvog smisla, rekao je Vukanović.

 

Visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu je poručio da “neće nama stranci krojiti sudbinu”.

 

Aktuelnoj vlasti u RS je poručio da “neće biti stajanja”.

 

 

– Neće biti zastoja dok ne oslobodimo Republiku Srpsku. Borićemo se blokadom puteva, autoputeva, građanskom neposlušnoću. Neće znati gdje ću zanoćiti, gdje ću biti ujutro. Spreman sam biti 30 dana u pritvoru, poručio je Vukanović.

 

Svi predstavnici opozicije jednoglasni su u ocjeni da su nedavni opšti izbori bili samo jedna velika farsa u režiji Milorada Dodika i njegovog SNSD-a.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *