Stanivuković: Svim penzionerima u Banjaluci po 60 KM

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima udruženja penzionera najavio je da će svi penzioneri sa teritorije grada dobiti jednokratnu pomoć od 60 KM.

 

Stanivuković je danas rekao da je prijedlog Gradske uprave da penzioneri sa najnižim primanjima dobiju po 100 KM, a ostali niže iznose, ali su kaže, predstavnici udruženja tražili da sve bude raspoređeno “na ravne časti”. Broj penzionera u Banjaluci je 41.274.

 

Ova mjera, kaže Stanivuković, prenosi N1 izazovna je za Gradsku upravu i tvrdi, iznos pomoći bi bio ekvivalentan pomoći koju je isplaćivala Vlada Republike Srpske da je pomoć umjesto 100 KM iznosila 600 KM.

 

Stanivuković tvrdi da Gradska uprava nije pristala na isplatu sredstava Elektroprivredi u skladu sa zahtjevima skupštinske većine i ranijom odlukom Skupštine grada (penzioneri su trebali dobiti po 100 KM za plaćanje računa za struju).

 

Stanivuković je najavio da očekuje od skupštinske većine da se usvoji rebalans budžeta za ovu godinu. Uz to, napomenuo je da Grad već pomaže penzionere kroz subvenciju mjesečnih karata.

 

Najavio je da se razmatra mjera koju je nazvao “karticama prijateljstva”. Gradska uprava, tvrdi, traži mogućnost da sa društvenoodgovornim trgovačkim firmama za penzionere koji bi dobili ove kartice obezbijedi posebne popuste i povoljniju trgovinu.

 

Mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *