Čekanje u Doljanima do 90 minuta

Društvo

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Doljani na izlazu iz Bosne i Hercegovine (BiH) čeka se od 60 do 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima pojačan je saobraćaj, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) podsetili su da su za međunarodni saobraćaj privremeno otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja te vozače napomenuli da pre polaska na putovanje provere da li poseduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

U većem delu BiH jutros se saobraća nesmetano, uz slabu do umerenu frekvenciju vozila. Svim učesnicima u saobraćaju (uključujući motocikliste, bicikliste i pešake) upućen je apel da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Povremene kraće obustave saobraćaja do 16 sati, mogu se očekivati svakim danom na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mestu Osojnica, gde su u toku radovi na deminiranju terena.

Na deonicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajaju se putni pravci M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres uz napomenu da je poštivanje privremeno postavljene signalizacije zakonski obavezno.

Zbog izvođenja sanacionih radova na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, dionica Most na Stavnji-Lješevo saobraćaj je potpuno obustavljen. Alternativni pravci za vreme obustave su autoput A1 i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *