Banjaluka: Priveli ga zbog tuče, objesio se koristeći posteljinu

Hronika

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i patologa sudske medicine, Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, 07.05.2018. godine, izvršili su uviđaj u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode u Policijskoj upravi Banja Luka, gdje je samoubistvo vješanjem, iskoristviši posteljinu, izvršio tridesetdevetogodišnjak iz Banje Luke, navedeno je u saopštenju PU Banjaluka.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 06.05.2018. godine, postupili su po zaprimljenoj prijavi da je tridesetdevetogodišnjak iz Banje Luke koji je od ranije poznat policiji, letvom nanio tjelesne povrede četrdesetdevetogodišnjaku u predjelu glave i tijela, zbog čega je lišen slobode, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,19 g/kg.

Lice lišeno slobode je, u skladu sa normativnim aktima koji regulišu postupanje sa privedenim, dovedenim, zadržanim i licima lišenim slobode, zadržano, a prije toga je provjereno da u prostorije za zadržavanje nije uneseno nijedno sredstvo pogodno za samopovrijeđivanje, međutim i pored preduzetih preventivnih mjera lice je izvršilo samoubistvo koristeći posteljinu, koja je obavezni dio opreme prostorije u skladu sa normativnim aktima koji regulišu ovu oblast.

Dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka naložio je da se izvrši obdukcija.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *