Banjaluka: Troje uhapšenih, pronađena droga i oružje

Hronika

Policija je tokom akcije “Istok” na području grada Banjaluka pronašla oružje, municiju i drogu, te uhapsila tri osobe, rečeno je danas u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Nakon kriminalističke obrade, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, osumnjičeni su pušteni na slobodu.

Portparol CJB Banja Luka Marija Markanović rekla je da su na području banjalučkih naselja Lazarevo i Obilićevo u srijedu, 28. decembra, uhapšeni muškarci iz Banje Luke čiji su inicijali B.K. (26), G.M. (32) i S.M. (25) zbog sumnje da su na području ovog grada počinili više teških krađa i krađa.

Markanović je istakla da je policija, po naredbi Osnovnog suda Banja Luka, a pod nadzorom nadležnog Okružnog javnog tužilaštva, izvršila pretres objekata koje koriste osumnjičene osobe i pronašla 95 pakovanja marihuane ukupne težine oko 280 grama, poluautomatsku pušku, pištolj i razne vrsta municije, kao i ostale predmete koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima.

Protiv njih slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, kao i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *