U akciji devet uhapšenih, zaplijenjena velika količina duvana

Hronika

Devet osoba je uhapšeno u velikoj akciji “Akciza” koju je Federalna uprava policije sprovela uz pomoć SIPA na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-Hercegovačkog kantona.

 

Akcija je sprovedena po naredbi Suda BiH a u cilju suzbijanja krrijumčarenja i nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

 

Kako je saopšteno iz FUP-a, vrše se pretresi na 10 lokacija na području Mostara, Gruda i Širokog Brijega, a uhapšeni se sumnjiče da su od sredine decembra 2018. do maja 2019. godine, organizovano s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi nezakonito proizvodili, nabavljali i stavljali u promet duvan i duvanske proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama.

 

“Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 1.300 kg. duhana, mašine za rezanje i pakovanje duhanskih proizvoda, veća količina cigareta bez akciznih markica, vage za vaganje, telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima”, saopšteno je iz FUP-a.

 

Zaključuje se da će uhapšeni u akciji “Akciza” biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Iz FUP-a zaključuju da se aktivnosti u okviru ove akcije nastavljaju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *